Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.sidera.w-czytac.suwalki.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.w-czytac.suwalki.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.argumentum.do-prawie.swidnica.pl szpinakiem.

Leonel_Rugama Jacob_Van_Ruisdaël Leeds_Road Jaim_Herzog Jardín_Botánico_de_la_Universidad_de_Halle-Wittenberg Kielm J._Anton_Pestalozzi Kordofán_del_Oeste José_María_Paredes Lestat_de_Lioncourt Jose_de_Madrazo_Agudo Isla_de_Ometepe Josep_climent_i_avinent Juana_Seymour_(Reina_de_Inglaterra) Lenguas_dani Lillo_(Toledo) Jouy_le-Chatel José_Juan_Bautista_Merino_Urrutia Lauregno Jose_Loaiza La_Vida_._Es_Un_Ratico Jade_Raymond Josep_Maria_Montserrat-Marti Lamprolobium Juegos_Paralimpicos_de_Toronto_1976 Killing_(fotonovela) Lillian_Porter Julia_Mancuso Jorge_Medina_Estevez José_Maria_Eguren Leon_d'Hervey_de_Saint_Denys Janduís_(Rio_Grande_do_Norte) Jáncanu La_Trinite-Surzur Jorge_Galán_(científico) La_Revolución:_Un_Manifiesto John_L_Hall José_Pascual_Zayas_Chacón Jorge_López_Ruiz La_Ferriere_de_Flee Jordi_Solé_Camardons L'être_las_-_L'envers_du_miroir La_última_legión_(película) L.A.V._Zaragoza-Castejón-Pamplona/Logrono Ivan_Gudóvich Kit_Kat Kibuye Ján_Ďurica Liouc José_Lunghi Leary_(Georgia) La_Doree Jérôme_Eugene_Coggia Jasione_perennis_proles_pyrenaica Juan_E_O’Leary

html map